KYSELYN MUOKKAAMINEN
Yleistä kyselyn muokkauksesta

Kyselyn muokkaimella voi tehdä kahdenlaisia kyselyitä: monivalinta- tai pisteytyskyselyitä. Monivalintakyselyssä on tarkoitus luoda yksi tai useampi kysymys ja kysymyksiin vastausvaihtoehdot. Pisteytyskyselyssä luodaan tehdään lista asioista joka pitää laittaa arvojärjestykseen eli antaa pisteitä. Kyselyn tyyppi on valittu etukäteen Kyselyn hallinnassa.

Kyselyn muokkain aukeaa omaan ikkunaansa joten voit muuttaa ikkunan koon niin isoksi kuin tahdot. Ikkunan koon muuttamisesta on hyötyä esimerkiksi, jos kyselytaulukossa olevat tekstit näyttävät liian pieneltä.

Kyselyn muokkaaminen

1. Kirjoita kyselyn nimi sille varattuun kenttään.

2. Kirjoita kyselyn tekijöiden nimet Tekijä-kenttään.

3. Kirjoita lyhyt kuvaus kyselystä sille varattuun kenttään.

3½. (Vain pisteytyskysely) Syötä maksimipisteiden määrä Max pisteet -kenttään. Maksimipisteiden lukumäärä voi korkeintaan olla vaihtoehtojen lukumäärä.
4. (Monivalintakysely) Syötä haluamasi kysymykset kysymystaulukkoon. Rivillä on aina ensin kysymys, jonka perässä on maksimissaan kuusi vaihtoehtovastausta (jos haluat vähemmän vaihtoehtoja, täytä vain ensimmäiset kentät).
(Pistetyskysely) Syötä haluamasi pisteytettävät asiat taulukkoon. Jokainen vaihtoehto tulee omalle rivilleen.

  • voit valita kysymystaulukosta kysymyksen viemällä kursorin sen päälle ja painamalla kerran hiiren vasenta nappulaa.
  • kaksoisklikkaamalla esimerkiksi "Koulusi?"-tekstiä pääset muuttamaan ensimmäistä kysymystä. Saman voit tehdä myös vaihtoehdoille.

5. Voit lisätä kyselyyn uusia rivejä kysymystaulukon alareunassa olevilla pyöreillä painikkeilla.

  • -painike poistaa valitun rivin.
  • -painike lisää uuden rivin valittuna olevan rivin yläpuolelle.
  • -painike lisää uuden rivin valittuna olevan rivin alapuolelle.

6. Kun olet syöttänyt kyselysi sisään, kirjoita salasana kyselyllesi Salasana-kenttään. (kirjoita salasana muistiin, jotta voit muokata kyselyä myöhemmin uudestaan. Varmista, että syötit oikean salasanan kirjoittamalla se ja uudelleen -kenttään.

7. Paina Talleta-painiketta tallettaaksesi kyselysi ja lopettaaksesi kyselyn muokkaamisen.

Painettuasi Talleta-painiketta Kyselyn muokkaaminen -ikkuna sulkeutuu.

Ruutuun ilmestyy ikkuna, jossa kysytään "Haluatko saman tien luoda kyselylle WWW-sivun ja antaa muiden vastata siihen?" Tähän voit vastata, joko Kyllä, Ei tai Peruuta. Vastaamalla Kyllä kyselysi julkaistaan. Vastaamalla Ei kyselysi talletetaan Suunnittelu-tilassa, eivätkä muut käyttäjät pääse vielä vastaamaan kyselyyn (voit julkaista kyselyn myöhemmin). Peruuta-painikkeella pääset takaisin Kyselyn muokkaaminen -ikkunaan.

Ohjeita kyselyiden hallintaan ja julkaisemiseen.