Liito-orava

Tekijä: Laura & Kata 08:54:53 13/10/98





Liito-orava asustaa Keski-ja Etelä-Suomessa. Se on häviävien vanhojen sekametsien eläin.
Jos sen sattuisi näkemään tunnistaisi sen harmaasta turkista ja suurista mustista silmistä.
Liito-oravat painavat 95-170 g ja ovat n. 13-20 cm pitkiä sekä niiden häntä on n.9-14 cm
pitkä. Liito-oravat syövät silmuja, lehtiä, versoja, siemeniä, pähkinöitä ja marjoja sekä talvisin
lepän-ja koivun norkkoja joita liito-orava on kerännyt pesäkoloonsa.Niitä voi olla siellä jopa
5 litraa. Poikueita liito-oravalla on yleensä 2-eri pesäkoloissa huhti-toukokuusa sekä kesä-
heinäkuussa. Liito-oravia näkee harvoin sillä ne ovat yöeläimiä ja NIIDEN KANTA PIENENEE
KOKO AJAN nykyisen metsänkasvatuksen sekä hakkuiden takia.