Jogurttibakteerit, apu vatsavaivoihin

Lähde: Ekoisti 14.11.1997 (Yle)
16. tammikuuta, 1998 :

JOGURTTIBAKTEERIT, APU VATSAVAIVOIHIN

Jogurtissa on paljon ihmiselle erittäin tärkeitä kalsiumia ja fosforia, mutta kaikkein tärkeimpiä
terveyden kannalta ovat erilaiset maitohappobakteerit, jotka huolehtivat elimistöstä.
Maitohappobakteerit selviävät elävinä suolistoon, jossa ne pitävät mikrotasapainon kunnossa. Eräät
hyvät bakteerit selviävät hengissä suolistossa jopa viikkoja. Näiden elävien maitohappobakteerien
vaikutukset ovat selviä. Ne pienentävät pieniä lapsia riivaavaa viruksen aiheuttamaa ripulia.
Samanlaisia tuloksia on saatu myös muiden ripulitautien kohdalla.

Jogurtti on hapanmaitotuote, jota tehdään pastoroidusta maidosta. Koska bakteereja lisätään
maitoon vasta pastöroinnin jälkeen, jogurtti pysyy tuoreena ja elävänä. Samassa käsittelyssä
kuitenkin kuolevat myös ne elimistöä hoitavat maitohappobakteerit.


Lähde : Ekoisti 14.11.1997 (Yle)


Uutiseen liittyvä linkki: http://www.yle.fi/ekoisti/ark97/14-11.html

Uutisen bongasi Juha Siltala ja Joonas Tammisto.


Takaisin uutisotsikoihin.