Valkaisevien hammastahnojen käyttö Pyynikin koulun 8.-luokkalaisilla (Gallup)

Lähde: Jenni Laakko Mushka Salminen (Pyynikin koulu, 8. C)
13. maaliskuuta, 1998 :

Gallup valkaisevista hammastahnoista Pyynikin koulun urheiluluokka 8. C:llä
Toimittajat Jenni Laakko & Mushka Salminen

Päätimme tehdä kyselyn luokallamme valkaisevien hammastahnojen käytöstä, koska ne ovat nyt tulleet markkinoilla aika suosituiksi ja niiden hampaita kuluttava vaikutus on valkaisun ohella käyttäjän kannalta tärkeä seikka. Valkaisevien hammastahnojen tarkoitushan on kuitenkin saada hampaat kauniin näköisiksi eikä suinkaan kuluttaa niiden kiillepintaa, niin että hampaat altistuvat reikiintymiselle. Uutisoimme kyselystä seuraavassa:

Luokkamme oppilaista (yhteensä 21 oppilasta) n. 2/3 käyttää valkaisevia hammastahnoja harvoin ja vain muutama (tarkasti 2, joista molemmat tyttöjä) usein. Luokkamme 4 oppilasta ei ole asiasta lainkaan kiinnostunut. Tulevaisuudessa yli puolet (14) luokkalaisistamme ei edes haluaisi aloittaa valkaisevien hammastahnojen käyttöä. Pieni osa (2) ajatteli kyllä joskus vielä käyttävänsä kyseisiä hammastahnoja.

Seuraavassa vielä tarkat lukumäärät henkilöistä, jotka luokallamme voisivat ruveta käyttämään valkaisevia hammastahnoja pelkästään kauneuden vuoksi välittämättä omien hampaidensa kulumisesta ja kiillepinnan vaurioitumisesta: Kyllä: 1 kpl; Ei: 5 kpl; En tiedä: 15 kpl. Näyttää siis siltä, että luokallamme ei kovin moni ole valkaisevien hammastahnojen ystävä. Vain yksi oli sitä mieltä, että ne ovat hyödyllisiä ja hyviä.

Kyselimme myös kadulla ohikulkijoilta mielipiteitä kyseisistä hammastahnoista, ja haastatteluotoksemme 7 ihmisestä vain yksi käyttää valkaisevaa hammastahnaa usein ja 3 ei koskaan ja 3 harvoin. Kysyimme myös, mitä haittoja käytöstä on ollut ja se ainokainen käyttäjä sanoi joutuvansa käymään hammaslääkärissä hieman useammin.

Toimittajat: Jenni Laakko ja Mushka Salminen (Pyynikin koulu, 8. C)
Valokuva: Mushka Salminen 1998


Uutisen bongasi Jenni Laakko ja Mushka Salminen (Pyynikin koulu, 8. C).


Takaisin uutisotsikoihin.