Ossi Nykänen, virallinen versio

Hei,

Työskentelen M-Filesilla. M-Files tarjoaa älykkäitä ja tehokkaita ratkaisuja organisaatioiden tiedon- ja laadunhallintaan (ks. lisätietoja M-Files-ratkaisuista).

Toimin työni ohessa dosenttina Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) matematiikan laitoksella. Keskeinen koulutustaustani on tietotekniikka (FM) ja matematiikka (TkT). Tutkimukseni pitkäjänteisiä kiinnostuksen kohteita ovat mm. semanttinen laskenta, koneoppiminen, informaation mallinnus ja tieteellinen visualisointi, tietokoneavusteinen matematiikka sekä aihepiirin sovellukset.

Olen tuottanut paljon julkaisuja, johtanut lukuisia kehitys- ja tutkimushankkeita, ohjannut runsaasti opinnäytetöitä ym. (Osa tiedoista on saatavilla TTY:n tutkimustietojärjestelmästä, ks. TUT TUTCRIS Research Portal, valitse vuosi/vuodet ja etsi tekijän mukaan "Nykänen, O.".)

Synnyin Kouvolassa (vuonna 1972), opiskelin Jyväskylässä ja asun nykyään Tampereella. Vapaa-aikani vietän perheen ja ystävien parissa, matkustelen, leikin, luen, harrastan kuntourheilua ja mietin syntyjä syviä.


--Ossi   (ossi.nykanen@iki.fi)